Nyliga inlägg

Sidor: 1 ... 8 9 [10]
91
Skatt och deklaration / SV: enskild firma paralellt med ab
« Senaste inlägg av Fredrik Stigsson skrivet april 12, 2017, 08:51:28 AM »
Hej!

Jag ser inga problem med att hyra ut arbetsbilar och personal till aktiebolaget, inte heller med att vidarefakturera hyran. Det är affärsmässiga transaktioner. Det går bra att driva enskild firma och aktiebolag parallellt. Om den enskilda näringsidkaren har expansionsfonder kan det uppstå problem om den enskilda firman löses upp, det finns en risk att hela expansionsfonden löses upp. Expansionsfonden kan dock föras över till aktiebolaget men här måste man också vara noggrann, 78 % av expansionsfonden måste överföras till aktiebolaget.

Inget problem att driva verksamheterna parallellt men om man vill kunna ta större utdelningar i aktiebolaget så är det bra att lönekostnader i aktiebolaget för löneunderlaget i 3:12.
92
Löpande bokföring / SV: Skattekonto som inte har bokförts tidigare
« Senaste inlägg av Fredrik Stigsson skrivet april 12, 2017, 08:36:39 AM »
Hej,

plussaldot på skattekontot beror förmodligen på ränteintäkter utöver kostnadsräntor och förseningsavgifter med mera. En ränteintäkt på skattekontot påverkar resultaträkningen och tillgångskontot för skattekontot i balansräkningen.
93
Skatt och deklaration / enskild firma paralellt med ab
« Senaste inlägg av lemesjo skrivet april 11, 2017, 05:08:56 PM »
Hej. enskild firma med byggverksamhet, ägaren har också startat upp ett aktiebolag med delvis samma verksamhet. finns inget bokfört lager och inventarier är avskrivet. tänkte börja med att hyra ut arbetsbilarna, som ligger på leasing, till ab samt ta hyra för verkstad och kontor. kan man hyra ut personalen tills vidare? tänkte köra båda företagsformerna men kan skatteverket ha synpunkter? Ägaren är 59 år och tänker jobba många år till men fördelarna med enskilda firman är så pass stora att han vill ha den kvar.
94
Löpande bokföring / Skattekonto som inte har bokförts tidigare
« Senaste inlägg av Cordula skrivet april 11, 2017, 12:12:46 PM »
Jag har tagit över bokföringen för en liten BRF som hade haft manuell bokföring. Allt ser bra ut, bara att de inte bokförde skattekonto som tillgång. Och det finns pengar på det. Hur för jag in kontot in i balansen utan att rubba den? Idé?
95
Löpande bokföring / SV: Verifikationsserier
« Senaste inlägg av Fredrik Stigsson skrivet april 07, 2017, 08:50:55 AM »
Hej,

verifikationsserier används för att lättare kunna bokföra verifikationer i kronologisk ordning inom varje nummerserie. Om du bara använder en verifikationsserie och bokför vissa affärshändelser automatiskt via ditt bokföringsprogram så blir det svårt att få verifikationerna i kronologisk ordning (datumordning).
96
Löpande bokföring / SV: Bokföringsorder
« Senaste inlägg av Fredrik Stigsson skrivet april 07, 2017, 08:41:30 AM »
Hej!

Ja, du kan skriva ut verifikationslista från programmet och använda som underlag.
97
Löpande bokföring / SV: Rättning av felkontering
« Senaste inlägg av Fredrik Stigsson skrivet april 07, 2017, 08:39:52 AM »
Hej!

Ja, det räcker att du gör en omföring mellan konton i en rättningsverifikation. För det första kan du kontrollera att du har rätt momskoder på dina konton (3051, 3044 och 3045). Hur gör du när du bokför momsrapporten? Momsrapporten bokförs i den period då momsredovisningen görs, momsrapporten skall nolla ut kontona för utgående och ingående moms. Om du redovisar moms per år så bokför du momsrapporten per den 31 december.
98
Löpande bokföring / Verifikationsserier
« Senaste inlägg av denisb skrivet april 06, 2017, 01:05:10 PM »
Kan någon vänlig själ förklara det här med verifikationsserier på vanlig svenska?
99
Löpande bokföring / SV: Utbildning kund
« Senaste inlägg av Kiki skrivet april 05, 2017, 07:04:34 AM »
 God morgon,

har gjord så här, att det klassas som demonstration/visning. Där är förtäring exkl. alkohol avdragsgill om det inte kostar mer än 300 sek per person.


http://www.skatteverket.se/foretagochorganisationer/moms/kopavarorochtjanster/representation.4.15532c7b1442f256baec84b.html#!/2017?q=demonstrationer

// 8)
100
Reklam / Redovisningschef sökes till Sollentuna kommun
« Senaste inlägg av Dovile skrivet april 04, 2017, 12:56:17 PM »
Som redovisningschef ansvarar du för att utveckla redovisningen i Sollentuna kommun och du ingår i ekonomiavdelningens ledningsgrupp. Du kommer att få mandat att utveckla och effektivisera redovisningens rutiner och processer i samarbete med övriga enheter.

Du är en engagerad chef och kommer ha ansvar för vissa operativa arbetsuppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Utveckla och kommunicera processer och rutiner inom redovisningsområdet i Sollentuna kommun
• Utveckla och säkerställa en rättvisande redovisning
• Ansvar för kommunens årsbokslut och delårsbokslut
• Vara delaktig i koncern- och bolagsredovisningar
• Nära samarbete med övriga chefer och handläggare på ekonomiavdelningen
• Driva förbättringar och effektiviseringar i arbetssätt för redovisningsenheten
• Följa utvecklingen av regelverk inom redovisningsområdet
• Personalansvar för i nuläget 12 medarbetare

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet eller motsvarande samt har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, gärna i offentlig verksamhet. Du har ledarskapserfarenhet och är van vid att ta initiativ, beslut och att driva saker självständigt. Du är strukturerad med en god administrativ förmåga och har generellt goda system- och Excelkunskaper. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Ditt ledarskap grundar sig i ett uppmuntrande och coachande förhållningssätt och du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att samarbeta. Du trivs i en omgivning som förändras och utvecklas och inspireras av att leda ditt team. Som ledare skapar du engagemang och trygghet. Du tillför energi och bidrar med ett nyskapande tänk och har en drivkraft i att förbättra, förenkla och effektivisera.

Vi erbjuder
Arbetet ger dig stora möjligheter till professionell utveckling. Inom kommunledningskontoret där ekonomiavdelningen finns råder en positiv stämning med god samverkan och professionellt utbyte mellan kollegorna.

Vi har en modern syn på våra medarbetare och du får ett stort eget ansvar för ditt arbete och din arbetstid. Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi tillämpar flextid.

Läs mer om våra förmåner: https://www.sollentuna.se/sv/naringsliv--jobb/jobba-hos-oss/personalformaner/

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Ansök här: https://express.candarine.com/campaign/url/forward/71a24fcddb59
Sidor: 1 ... 8 9 [10]